Friday, March 18, 2016

CERAMAH KESEDARAN JENAYAH JUVANA
Tarikh : 10 mac 2016 9 -11 pagi Dewan Seminar Ar Rujhan
Penceramah :
ASP Wan Zaini b Wan Sulaiman
Ibu pejabat Polis Daerah Teluk Intan
Beliau menerangkan bahayanya jenayah kepada sebuah masyarakat & negara. Undang2 yg diperuntukkan adalah untuk memastikan keselamatan & kesejahteraan semua terjamin
Beliau juga berpesan supaya pelajar2 tidak terjebak dengan sebarang jenayah .Kadangg2 disebabkan ikutan lama kelamaan menjadi satu amalan. Pelajar2 sepatutnya menumpukan pembelajaran di sekolah & pembentukan diri.
Maahad Al Islah sebagai sekolah agama sudah tentu dapat membantu pelajar2 dalam mengenal & mengawal diri daripada melakukan perkara2 yang tidak berfaedah. Beliau mngucapkan syabas kepada pihak pentadbiran Maahad al Islah kerana sedia memberi ruang kepada PDRM dalam menyampaikan bimbingan kepada pelajar2 di maahad tentang jenayah & sedia membri kerjsama termasuk pameran tentang jenayah sekiranya diundang . Diakhir mjlis, pengetua maahad al Islah mnyeru & mengingatkan pelajar supaya berhati2 bila melakukan tindakan & hukuman tidak mngenal sesiapa, yg salah pasti akan dikenakan tindakan. Pengetua juga ucapkan terima kasih kepada penceramh & pihak PDRM secara umumnya di atas kesudian hadir bagi menyampaikan ceramah kesedaran.

No comments:

Post a Comment